Urgentna medicina

3,600.00 рсд

Format: 17,6 x 25 cm
Broj strana: 341
Pismo: Latinica
Povez: Tvrd
Godina izdanja: 2015
ISBN: 978-86-85701-29-0

Odlomak iz knjige

Шифра производа: 182 Категорија: Ознаке: , ,

Opis

Kome je udžbenik Urgentna medicina namenjen?

Udžbenik Urgentna medicina za studente stomatologije napisan je zbog nedostatka adekvatne literature i udžbenika koji bi studentima približio ovu problematiku. Udžbenik je nastavni materijal i namenjen je studentima stomatologije sa ciljem dijagnostike i lečenja urgentnih stanja i povreda, koje zahtevaju trenutnu pažnju, jer njihovo neprepoznavanje ili neadekvatno reagovanje dovodi do teških oštećenja organizma pa i stanja koja neposredno mogu ugroziti život pacijenta.

Urgentna medicina za studente stomatologije napisana je kao udžbenik sastavljen od opšteg dela, specijalnog dela, posebnih urgentnih stanja u stomatološkoj ordinaciji i sudsko-medicinskom odgovornosti i značaja. Lekar stomatolog dužan je u zakonskoj i moralnoj obavezi da pomogne povređenom ili bolesnom pacijentu i u oblastima koje se ne odnose samo na stomatologiju, a posebno u stanjima koja direktno ugrožavaju život pacijenta.

Kako je udžbenik Urgentna medicina koncipiran?

Udžbenik je sastavljen iz dvadeset devet poglavlja koja se bave bazičnim stvarima iz urgentne medicine, kliničkom slikom, dijagnostikom i lečenjem najčešćih urgentnih stanja, kardiopulmonalno cerebralnom reanimacijom, specifičnostima anestezije u stomatološkoj praksi, urgentnim stanjima u svim oblastima medicine.

Poseban deo pripada poglavlju iz urgentnih stanja u stomatologiji i samoj stomatološkoj ordinaciji, najčešćim patološkim stanjima sa kojima se može sresti stomatolog i načinima lečenja.

Udžbenik je zajedničko delo autora iz medicine i stomatologije i ima za cilj da osposobi studente stomatologije, praktikujući i obavezne vežbe iz KPCR (kardiopulmonalne reanimacije) za reagovanje u hitnim i nepredvidivim situacijama poštujući stečena znanja i iskustva i vodeći se principom primum non nocere.

Dodatne informacije

Težina0.9 кг
Dimenzije24.5 × 17.5 × 2 цм