Otorinolaringologija za studente stomatologije

2,200.00 рсд

Format: 17 x 25 cm
Broj strana: 263
Pismo: Latinica
Povez: Mek
Godina izdanja: 2021
ISBN: 978-86-85701-40-5

Odlomak iz knjige

Шифра производа: 193 Категорија: Ознаке: , ,

Opis

U protekloj deceniji pojavila se potreba za novim udžbenikom na predmetu iz otorinolaringologije namenjenog studentima stomatološkog fakulteta što je posledično dovelo do objavljivanja našeg novog udbženika – Otorinolaringologija za studente stomatologije. Udžbenik je podeljen na sedam poglavlja u skladu sa oboljenjima koji su predmet izučavanje otorinolaringologije.

U zavisnosti od lokalizacije patoloških procesa izvršena je podela na: otologiju, rinologiju, faringologiju, laringologiju, traheobronhologiju, oboljenja jednjaka i vrata. Detaljno je predstavljena anatomija i patogeneza patoloških procesa ovih područja. Opisana je klinička slika, kao i savremene metode dijagnostike. U knjizi, osim klasičnih, opisana je primena novih konzervativnih metoda lečenja. Takođe, prikazan je razvoj novih hirurških tehnika, veoma složenih i preciznih, ali istovremeno manje agresivnih za pacijenta. Sa razvojem nauke i tehnike dolazi do njihove sve veće primene u hirurgiji, kako u razvoju različitih implanta u otologiji, tako i u korišćenju modernih lasera u laringologiji. Posebna pažnja posvećena je značajnim razlikama u lečenju pedijatrijskih i adultnih pacijenata.

Otorinolaringologija za studente stomatologije je neraskidivo povezana sa drugim medicinskim granama. Tako su izradi ovog udženika učestvovali i specijalisti iz oblasti neurohirurgije, grudne, dečje i plastične hirurgije.
Knjiga je ilustrovana adekvatnim brojem slika i tabela, što čini tekst razumljivijim. Cilj je da se olakša učenje i omogući brže prepoznavanje opisanih bolesti.

Udžbenik Otorinolaringologija za studente stomatologije je zamišljen tako da pomogne studentima da savladaju osnovna znanja kojim će nadograđivati svoje medicinsko obrazovanje. Nadamo se da će udžbenik biti od koristi i pedijatrima i specijalizantima otorinolaringologije.

Dodatne informacije

Težina0.8 кг
Dimenzije25 × 17 × 1.8 цм