Stomatološka radiologija

3,300.00 рсд

Format: 17 x 24 cm
Broj strana: 237
Pismo: Latinica
Povez: Tvrd
Godina izdanja: 2021
ISBN: 978-86-85701-41-2

Odlomak iz knjige

Шифра производа: 194 Категорија: Ознаке: , ,

Opis

Na ovim prostorima već dugi niz godina nedostaje domaća literatura za oblast Stomatološka radiologija.

Imajući u vidu činjenicu da stomatolozi u svom svakodnevnom radu indikuju i analiziraju radiograme u predelu glave i vrata, neophodno je da dobro poznaju oblast stomatološke radiologije. Udžbenik Klinička stomatološka radiologija nastao je kao potreba da se jedna izuzetno važna oblast u stomatologiji približi pre svega studentima stomatologije, olakša im savladavanje gradiva, kao i tumačenje promena na radiogramima.

Dugogodišnji rad i trud je uložen u nastanak ovog udžbenika. Veliki broj specifičnih patoloških lezija prikazan je zahvaljujući stalnom prilivu radiograma koji su mi stizali za konsultacije od brojnih kolega. U knjigu je uvršten i jedan broj izuzetno retkih patoloških promena na radiogramu, koje smatram veoma značajnim za prikaz budućim kolegama. Posebno ističem značaj poglavlja Radiološka vidljivost stomatolokih materijala. Po prvi put na jednom mestu prikazana je radiografska vidljivost različitih stomatoloških materijala. Čitaoci će pronaći i neka nestandardna poglavlja vezana za stomatologiju koja će im pomoći u svakodnevnom kliničkom radu. Voleo bih da ovo bude samo početak niza izdanja ovog udžbenika. Svaku korisnu sugestiju kolega sa zadovoljstvom ćemo uvažiti kako bi dalje unapredili kvalitet udžbenika.

Smatram da će ova knjiga značajno pomoći studentima u savladavanju gradiva stomatološke radiologije. Takođe, udžbenik će biti od koristi i kolegama kliničarima, kojima pojedina poglavlja mogu biti interesantna.

Urednik
Prof. dr Vladimir Biočanin

Dodatne informacije

Težina0.8 кг
Dimenzije25 × 17 × 1.8 цм