Dentalna patologija

2,400.00 рсд

Format: 17,6 x 25 cm
Broj strana: 218
Pismo: Latinica
Povez: Tvrd
Godina izdanja: 2009
ISBN: 978-86-85701-10-8

Odlomak iz knjige

Шифра производа: 183 Категорија: Ознаке: ,

Opis

Udžbenik Dentalna patologija nastao je kao rezultat višegodišnjeg kliničkog rada, naučnih saznanja i pedagoškog iskustva stečenog na Klinici za bolesti zuba Stomatološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu i iskustva stečenog intenzivnim učešćem u praktičnoj i teorijskoj nastavi na Stomatološkom fakultetu u Pančevu. Završno uobličavanje ovog rukopisa je prilagođeno sadržaju predmeta Bolesti zuba – pretklinika i Dentalna patologija.

Kako je udžbenik Dentalna patologija koncipiran?

Ovaj udžbenik usklađuje saznanja iz pretklinike bolesti zuba sa kliničkim radom. Podeljen je u tri dela. U prvom delu su sagledani osnovni pojmovi i biološke karakteristike zubnih tkiva, klasifikacija i dijagnostika karijesa i uvod u preparaciju kaviteta. U drugom delu su detaljno obrađeni i analizirani klasični i savremeni pristupi preparaciji kaviteta i obradi karijesne lezije. U trećem delu su izložena shvatanja o očuvanju pulpodentinskog kompleksa i dijagnostika, preparacija i terapija dubokog karijesa. Tu su i razmatranja o nekarijesnim oštećenjima različitog stepena i lokalizacije i moguća rešenja restauracije endodontski lečenih zuba.

Izložena materija u knjizi Dentalna patologija po svom obimu i načinu predstavljanja je prvenstveno namenjena studentima stomatoloških fakulteta. Međutim, udžbenik takođe može korisno poslužiti kako studentima specijalističkih akademskih studija i doktorskih akademskih studija tako i stomatolozima u kliničkoj praksi.

Dodatne informacije

Težina0.8 кг
Dimenzije24 × 17 × 1.6 цм