Osnovi ortopedije vilica

3,500.00 дин.

Format: 17,6 x 25 cm
Broj strana: 305
Pismo: Latinica
Povez: Tvrd
Godina izdanja: 2017
ISBN: 978-86-85701-33-7

Odlomak iz knjige

Opis

Udžbenik Osnovi ortopedije vilica je prvi koji je Fakultet izdao u 2017. godini.

Kome je udžbenik Osnovi ortopedije vilica namenjen?

Prvenstveno studentima integrisanih studija stomatologije. Zbog toga je po obimu i sadržaju prilagođen planu nastave i fondu časova ortopedije vilica na Stomatološkom fakultetu u Pančevu.

Na pisanju ovog udbženika radili su autori iz više obrazovnih ustanova Srbije. Autori su težili da koncizno i jasno iznesu savremene stavove o uzrocima i posledicama nepravilnog razvoja orofacijalne regije.  Namera autora je bila da čitaoca uputi u osnovne biološke principe pomeranja zuba i planiranje ortodontske terapije, a u skladu sa ciljevima i ograničenjima lečenja. Iznešena su osnovna znanja o različitim tipovima ortodontskih aparata, indikacijama i načinu delovanja. Autori predaju ovu knjigu kako sadašnjim i budućim, tako i bivšim studentima stomatologije.

Želja autora je bila da čitaocu ova knjiga bude korisna u sticanju osnovnih saznanja i principa ortodontske misli, koje treba da poznaje svaki stomatolog, kako bi bio spreman za multidisciplinarni pristup u planiranju terapije, polivalentan klinički rad savremenog stomatologa i pre svega preventivno – interceptivno delovanje u saglasnosti sa medicinskim težnjama da je korisnije prevenirati nego lečiti.

Dodatne informacije

Težina 0.9 kg
Dimenzije 24.5 x 17.5 x 2 cm