Dečja stomatologija

3,600.00 рсд

Format: 20 x 27 cm
Broj strana: 411
Pismo: Latinica
Povez: Mek
Godina izdanja: 2011
ISBN: 978-86-85701-19-1

Odlomak knjige

Шифра производа: 185 Категорија: Ознаке: , ,

Opis

U udžbeniku Decja stomatologija izloženi su savremeni principi endodontskog tretmana mlečnih zuba i zuba sa nezavršenim razvitkom korena, kao i osnove zbrinjavanja povreda zuba. Upotreba lasera u dečjoj stomatologiji je relativno novo polje rada sa velikim izgledima da obezbedi prevazilaženje pojedinih nedostataka konvencionalnih stomatoloških tretmana.

Dečja stomatologija ima za cilj da obezbedi oralno zdravlje dece primenom savremenih preventivnih, dijagnostičkih i terapijskih mera zasnovanih na čvrstim naučnim dokazima. Ovo ujedno ukazuje na to da je dečja stomatologija neraskidivo povezana sa preventivnom stomatologijom, odnosno da dobar dečji stomatolog mora, pored dijagnostike i terapije, dobro poznavati i primenjivati sve principe prevencije oboljenja usne šupljine u dece.

Poznavanje tehnika sedacije i indikacija za rad u opštoj anesteziji značajno je za sve pacijente sa posebnim potrebama koji ne mogu biti podvrgnuti rutinskom tretmanu. Jedan od zadataka ovog udžbenika je da prenese iskustvo višedecenijskog rada sa decom i olakša stomatolozima uspostavljanje uspešne saradnje na relaciji terapeut–dete–roditelj.

Kome je udžbenik Decja stomatologija namenjen?

Namenjen je studentima bazičnih integrisanih i poslediplomskih studija, ali i svim stomatolozima koji žele da rade i uživaju u radu sa malim pacijentima. Kako je dečja stomatologija „celokupna stomatologija primenjena na deci“, u ovom udžbeniku je dat pregled aktuelnih naučnih stavova i kliničkih preporuka, uz lični osvrt autora na osnovu kliničkog iskustva u svakodnevnoj praksi, sa željom da se usmeri, olakša i omogući efikasan, bezbolan i uspešan tretman oboljenja usta i zuba dece.

Dodatne informacije

Težina1.2 кг
Dimenzije24 × 19 × 2.4 цм