Osnovi kliničke endodoncije

4,400.00 рсд

Format: 21 x 29,7 cm
Broj strana: 257
Pismo: Latinica
Povez: Tvrd
Godina izdanja: 2021
ISBN: 978-86-85701-39-9

Odlomak iz knjige

Шифра производа: 192 Категорија: Ознаке: , ,

Opis

Udžbenik Osnovi kliničke endodoncije je prvi koji je Stomatološki fakultet u Pančevu izdao u 2021. godini.

Moderna endodoncija se razvija zahvaljujući napretku stomatološke nauke i struke u celini. Ona prati tehnološki napredak u svim oblastima i prilagođava se savremenim zahtevima i izazovima sa kojima se suočava. Njeni osnovni principi se baziraju na dobroj i pravilnoj dijagnostici obolelih zuba, odgovarajućim indikacijama i na dobrom izboru endodontskog terapijskog postupka.

Već duže vreme je postojala realna potreba da se sva nova saznanja o osnovnim principima endodontske nauke i prakse pretoče u jedan jasan i razumljiv rukopis. Ta potreba je naročito došla do izražaja kada je uvedena i u stomatološkoj praksi prihvaćena nova klasifikacija oboljenja pulpe i apeksnog parodoncijuma.
Udžbenik Osnovi kliničke endodoncije je nastao kao rezultat dugogodišnjeg kliničkog rada i pedagoškog iskustva autora. Utemeljen je na savremenim naučnim saznanjima brojnih istraživača iz oblasti endodoncije i obogaćen naučnim doprinosom samih autora.

Udžbenik se sastoji iz šesnaest poglavlja kroz koja su obrađene različite tematske celine. U prvom poglavlju je prikazana anatomska i histološka struktura pulpe i periapeksnog tkiva, kao osnov za razumevanje svih fizioloških i patoloških procesa. U drugom poglavlju je obrađena bogata endodontska patologija uz savremenu klasifikaciju oboljenja.

Treće poglavlje je posvećeno kolonizaciji endodontskog prostora mikroorganizmima. Od četvrog do devetog poglavlja su posebno obrađene faze endodontske terapije, od pripreme zuba za endodontsko lečenje do opturacije kanala korena.

Od desetog do šesnaestog poglavlja dat je osvrt na kompleskne endodontske teme kao sto su retretman kanala korena, traume, urgentna stanja, endo-paro lezije, kao i na nove savremene tehnologije koje su našle primenu u endododntskoj praksi. Posebnu težinu ovom rukopisu i kvalitet samom udžbeniku daju originalne dokumentacije autora u vidu eksperimentalnih i kliničkih fotografija, rendgengrafija zuba i originalnih tabela.

Kome je udžbenik Osnovi kliničke endodoncije namenjen?

Udžbenik je namenjen pre svega studentima na osnovnim integrisanim studijama i studentima na specijalističkim studijama, ali i svim kolegama kojima će pomoći da razreše dileme u svakodnevnoj praksi.

Autori su sa puno strpljenja i sa velikim entuzijazmom prevazilazili sve teškoće na koje su nailazili pripremajući materijal za knjigu. Oni su sve svoje znanje, stečeno kliničko iskustvo i ogromnu energiju utkali u ovaj rukopis.

Kvalitetu ovog udžbenika doprinosi veliki broj originalnih šema i ilustracija, koje su nastale kao plod maštovitosti i kreativnosti dr Tamare Ristić.

Dodatne informacije

Težina1.2 кг
Dimenzije29.7 × 21 × 2 цм