Karijes ranog detinjstva

6,000.00 рсд

Format: 21 x 29,7 cm
Broj strana: 344
Pismo: Latinica
Povez: Tvrd
Godina izdanja: 2022
ISBN:

Odlomak iz knjige

Шифра производа: 198 Категорија: Ознаке: , ,

Opis

Svetlost dana ugledao je i novi udžbenik iz oblasti preventivne i dečje stomatologije, a pod nazivom Karijes ranog detinjstva. Udžbenik je nastao kao rezultat saradnje Stomatološkog fakulteta u Pančevu i Gradskog zavoda za javno zdravlje. Brojni autori su učestvovali u pisanju ove edicije: prof. dr Jovan Vojinović, prof. dr Ivan Tušek, doc. dr Milica Gajić, doc. dr Katarina Kalevski, doc. dr Ema Aleksić, prim. mr sci. dr Ranka Knežević, prof. dr Dušanka Matijević, doc. dr Nevenka Pavlović, prim. mr sc. med Svetlana Mladenović i dr Jasmina Tušek.

Udžbenik Karijes ranog detinjstva glavnog i odgovornog urednika prof. dr Jovana Vojnovića i navedenih autora predstavlja značajan doprinos u veoma važnoj stomatološkoj disciplini, preventivnoj i dečjoj stomatologiji kao i drugim granama stomatologije i medicine koje se bave decom, naročito najmlađeg uzrasta. Autori su na osnovu svog bogatog iskustva i po ugledu na savremenu dostupnu literaturu kod nas i u svetu u ovoj oblasti, razmotrili savremena saznanja u etiologiji i biološkim osnovama karijesa ranog detinjstva, najnovijih podataka o rasprostranjenosti ovog oboljenja kao i mogućnosti procene rizika za nastanak istog.

Posebna pažnja je posvećena biološkim osnovama kontrole ponašanja malog pacijenta.Važno je napomenuti da je ovakav rukopis prvi put napisan na našim prostorima, a i redak je u svetu. Poseban kuriozitet je broj autora koji su ovu značajnu problematiku znalački obradili i dali značajan doprinos u vidu dragocenih preporuka kako za struku tako i za nauku.

Udžbenik Karijes ranog detinjstva zasnovan je na savremenim naučnim saznanjima domaćih i inostranih autora, potkrepljenih naučnim činjenicama i dokazima koji su proistekli iz relevantnih istraživanja obavljenih kod nas i u svetu, a preporuke koje su date u tekstu su prilagođene specifičnostima ovog, veoma rasprostranjenog oboljenja, karijesa ranog detinjstva u dece u našim uslovima. Poseban doprinos ovog udžbenika je u tome što je ovaj značajan deo preventivne i dečje stomatologije obrađen i napisan od strane velikog broja autora koji potiču sa različitih univerziteta i iz zemalja, koji se bave, direktno i indirektno znanjima i veštinama iz domena karijesa ranog detinjstva.

Dodatne informacije

Težina1 кг
Dimenzije21 × 29.7 × 3 цм