Osnovi genetike za studente stomatologije

1,800.00 рсд

Format: 17 x 25 cm
Broj strana: 175
Pismo: Latinica
Povez: Tvrd
Godina izdanja: 2021-
ISBN: 978-86-85701-38-2

Odlomak iz knjige

Шифра производа: 191 Категорија: Ознаке: , ,

Opis

Udžbenik Osnovi Genetike za studente stomatologije namenjen je studentima Stomatološkog fakulteta. Osnovna svrha ovog udžbenika je da omogući studentima da se kvalitetno i lako pripreme za polaganje ispita iz predmeta Genetika.

Udžbenik je koncipiran tako da su uvodna predavanja sa pitanjima i zadacima podeljena po poglavljima koja studenti slušaju na predavanjima iz ovog predmeta. Odgovori na pitanja i zadatke prikazani su na kraju udžbenika i kroz njih studenti treba da provere stečeno znanje iz odgovarajuće oblasti. Takođe, dat je primer testa kako bi studenti mogli da procene težinu pitanja i nivo znanja potreban za polaganje ispita iz predmeta Genetika.

Na kraju udžbenika Osnovi Genetike za studente stomatologije nalazi se rečnik pojmova iz genetike i spisak korišćene literature koji olakšavaju korišćenje udžbenika i upućuju studente na proširivanje usvojenih znanja korišćenjem druge dostupne literature.

Smatramo da je ovaj udžbenik dobra polazna tačka za usvajanje osnovnih znanja iz genetike. Sigurni smo da pruža i mogućnost za nadogradnju postojećeg sadržaja uz pomoć brojnih udžbenika iz genetike na engleskom ili nekom drugom stranom jeziku.

Kako su za većinu slika korišćeni izvori sa internet-stranica moguće je da neke slike, vremenom, neće biti više dostupne. Taj problem rešiće se povremenim reizdanjima udžbenika koja će takođe biti proširena novim aktuelnim sadržajima iz nauke o nasleđivanju.

Sigurni smo da udžbenik Osnovi Genetike za studente stomatologije može poslužiti i studentima ostalih srodnih struka (medicine, poljoprivrede, šumarstva, veterine, farmacije) na kojima postoji predmet Genetika, da se upoznaju sa osnovnim elementima genetike i da provere svoje znanje.

 

 

Dodatne informacije

Težina0.8 кг
Dimenzije25 × 17 × 1.8 цм