Preventivna stomatologija

3,600.00 дин.

Format: 21 x 30 cm
Broj strana: 497
Pismo: Latinica
Povez: Tvrd
Godina izdanja: 2014.
ISBN: 978-86-85701-26-9

Odlomak iz knjige

Opis

Udžbenik Preventivna stomatologija svoje izlaganje usmerava na preventivnu stomatologiju, odnosno prevenciju nastanka najčešćih oralnih oboljenja: karijesa, parodontopatije, oralnog karcinoma, ortodontskih nepravilnosti itd.

Principe preventivne stomatologije danas moraju da poznaju svi profili stomatologa, jer je dužnost svakog stomatologa da se, osim poznavanja veština kurativne stomatologije, aktivno bavi i zdravstveno-vaspitnim radom. Na kraju krajeva, i rezultati terapijske stomatologije biće duže vreme delotvorni ako se pacijent obuči da redovno upražnjava oralnu higijenu i primenjuje sva ostala dostignuća preventivne stomatologije.

Udžbenik opisuje strategiju i programsku preventivnu stomatologiju bez koje se ne bi mogli postići adekvatni i očekivani rezultati u zajednici.

Šta je sve obuhvaćeno udžbenikom Preventivna stomatologija?

Preventivna stomatologija izučava prevalenciju pojedinih oralnih bolesti, njihovu etiologiju i najefikasnije načine njihove prevencije. S druge strane, preventivna stomatologija je kompleksna stomatološka disciplina čiji je cilj da rasvetli mnoge probleme u vezi sa zaštitom oralnog zdravlja pojedinca, ali i svih članova zajednice, kako bi zaštita bila masovna, efikasna, planska i sistematska. Preventivna stomatologija takođe svojim multidisciplinarnim pristupom objedinjuje aktivnosti različitih stomatoloških, medicinskih i društvenih naučnih disciplina, poput sociologije, psihologije, epidemiologije, statistike, zdravstvenog vaspitanja itd.

Prva korist koju stomatolozi imaju od preventivne stomatologije jeste to što ispunjavaju Hipokratovu zakletvu koju su svi lekari i stomatolozi dali kada su završili studije, a to je da pomažu onima kojima je pomoć potrebna i da pri tome ne nanose bilo kakvu štetu pacijentu.

Dodatne informacije

Težina 1.9 kg
Dimenzije 30 x 22 x 3 cm