Osnovi oralne implantologije

3,900.00 рсд

Format: 17 x 24 cm
Broj strana: 220
Pismo: Latinica
Povez: Tvrd
Godina izdanja: 2022
ISBN: 978-86-85701-42-9

Odlomak iz knjige

Шифра производа: 196 Категорија: Ознаке: , ,

Opis

Udžbenik Osnovi oralne implantologije nastao je kao potreba da se oralna implantologija približi studentima stomatologije, kako bi stekli osnovna znanja i bili upoznati sa procedurama u implantološkoj praksi, imajući u vidu svakodnevne zahteve pacijenata za dentalnim implantatima. Objedinjuje kliničko iskustvo autora i savremene protokole u oblasti oralne implantologije u jedinstvenu celinu.

Udžbenik Osnovi oralne implantologije složen je po logičnim celinama, vodeći čitaoce od istorijskog razvoja oralne implantologije i osnovnih anatomskih karakteristika vilica do planiranja, indikacija i kontraindikacija za ugradnju i hirurške tehnike ugradnje implantata. Takođe, obrađeni su i specifični aspekti primene oralnih implantata u ortopediji vilica i maksilofacijalnoj hirurgiji. Posebno su istaknuti najčešće korišćeni pojmovi u oralnoj implantologiji i dizajn implantata. Detaljno su opisane i najčešće komplikacije i načini za njihovo rešavanje. Sve je potkrepljeno sa kvalitetnim kliničkim fotografijama i originalnim crtežima. Posebno su izdvojena poglavlja koja se odnose na protetska rešenja na dentalnim implantatima i materijali koji se koriste u oralnoj implantologiji. Takođe, u poslednjem poglavlju se opisuju budući pravci i ono šta nas očekuje u skoroj budućnosti u oblasti oralne implantologije.

Oralna implantologija unela je revoluciju u oblast stomatologije i danas predstavlja naučnu disciplinu koja se najbrže razvija i u čiji se razvoj najviše ulaže. Na gotovo svim stomatološkim fakultetima u svetu danas se izučava kao obavezan predmet. Sve više je stomatologa u praksi koji ugrađuju dentalne implantate, a koji nisu specijalisti hirurških grana, što znatno uvećava broj pacijenata sa dentalnim implantatima. Takođe, to neminovno povećava i broj mogućih komplikacija.

Udžbenik Osnovi oralne implantologije koristiće kako studentima stomatologije tako i kolegama na specijalističkim i postdiplomskim studijama, kao i kliničarima u praksi.

Urednici
Prof. dr Vladimir Biočanin
Prof. dr Marjan Marjanović
Doc. dr Đorđe Pejanović

Dodatne informacije

Težina0.8 кг
Dimenzije24 × 17 × 1.5 цм