English in dentistry

780.00 дин.

Format: 17,6 x 25 cm
Broj strana: 156
Pismo: Latinica
Povez: Mek
Godina izdanja: 2013
ISBN: 978-86-85701-24-5

Odlomak knjige

Opis

Udžbenik English in Dentistry (Engleski jezik u stomatologiji) sastavljen je na osnovu savremenih postavki u lingvistici i metodologiji nastave stranih stručnih jezika imajući u vidu potrebe savremenog profesionalnog obrazovanja stomatologa.

Kako je koncipiran udžbenik English in dentistry?

Udžbenik English in Dentistry se sastoji od 14 jedinica (units), od kojih se svaka sastoji od četiri celine. Tekstovi su odabrani tako da prate različite oblasti stomatologije. Uz svaki tekst dat je i određeni broj stručnih reči i izraza. Reči iz opšteg korpusa engleskog jezika date su samo onda kada imaju i posebno značenje u stručnom jeziku. Zatim su data pitanja (Comprehension questions) koja se odnose na tekst, a koja imaju za cilj proveru razumevanja teksta. Takođe veoma važan deo svake jedinice je onaj u kome se obnavlja gramatika (Revision). Poseban deo predstavlja Tabela prefiksa za složenice  kao pomoć onim studentima koji nisu ili su malo učili latinski jezik. Na kraju je dat zbirni rečnik (Vocabulary) sa izgovorom i značenjem svih reči za koje autor smatra da su studentima nepoznate.

Udžbenik je poprimio ovaj oblik nakon desetogodišnjeg iskustva u radu na ovom fakultetu. Ima za cilj da osposobi studente, buduće stomatologe da se samostalno služe stručnom literaturom na engleskom jeziku, da bez teškoća prate pismenu i usmenu komunikaciju kao i da sami u njoj učestvuju, a pod tim podrazumevamo sposobnost pismenog i usmenog saopštavanja rezultata i dostignuća kao što su pisanje radova i rezimea, aktivno učestvovanje na različitim naučnim skupovima i dr.

 

Dodatne informacije

Težina 0.2 kg
Dimenzije 24 x 17 x 1 cm